GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Nieuwe datum Gildedag Kring Maasland is 21 mei 2023!
Op deze nieuwe datum hopen we wij iedereen weer te ontmoeten om er samen een gezellige dag van te maken.
U komt toch ook?

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Kermisactiviteiten 2020

Door de corona maatregelen was het programma met de kermis anders dan anders, en werden er op zaterdag en op maandag alleen wedstrijden geschoten door de leden. Door deze maatregeling was er op zaterdag 29 augustus ook geen Jeugd-Koning schieten maar Prijsvogel schieten. En voor de Gildebroeders kruisboog schieten op wip en handboog schieten op doel. Met een behoorlijk aantal Gildebroeders werd er geschoten met de kruisboog op wip en met de handboog op doel. 

Met 12 leden werd er gestreden met de kruisboog op wip en 1ste werd Harm van der Schoot. 
Bij het handboogschieten op doel waren er 11 leden die een aantal pijlen schoten, en waar Antoine van der Schoot 1ste werd.

Hierna begonnen we met 7 Jeugd Gildebroeders aan het Prijsvogel schieten en ook al was het niet voor de titel Jeugd-Koning werd er goed geschoten met een beetje spanning maar ook veel lol onderling. En na een felle strijd viel de houten vogel na 113 schoten naar beneden. En Jayden Reijnders had het laatste schot. Hierna was de prijsuitreiking met een gouden medaille voor Jayden en voor degene die voor en na de winnaar hadden geschoten was er een zilveren medaille. Deze medaille was voor Ries Hurkens en voor Max van Rosmalen.  

Op kermismaandag 31 augustus was er net zoals kermiszaterdag een aangepast programma met de daarbij komende maatregelen volgens het RIVM betreffende het corona-virus. En waren deze activiteiten ook alleen voor eigen leden om de voorgeschreven maatregelen van het RIVM te kunnen handhaven.

Om 11.00 uur begon de Heilige Mis, met de inmiddels bekende maatregelen en alles met gepaste afstand in de kerk. Na de viering werd een vendelgroet gebracht voor de Pastorie voor de Kerkelijke Overheid met aansluitend een korte rondgang door Nuland en een vendelgroet bij het Martinushuis.

Rond 12.00 uur waren we weer terug op het Gildeterrein voor de broodjes en koffie.

Hierna een woord van welkom door de Hoofdman en openingsgebed door pastoor Verbakel en begonnen we rond de klok van 13.00 uur met het Prijsvogel-schieten, Damesvogel-schieten en wipschieten. Bij het schieten werd er natuurlijk op de RIVM maatregelen gelet, en werden de wapens ontsmet. Hierdoor duurde het soms wel wat langer voordat er weer verder geschoten kon worden maar ondanks dat was het kei gezellig. Natuurlijk waren er ook winnaars bij de verschillende onderdelen.

Bij het wipschieten had onze Koning Michel de Wit gewonnen, bij de Prijsvogel schoot Jarno de Haas na 133 schoten de Prijsvogel naar beneden en de Damesvogel kwam met 92 schoten door Daisy van der Schoot naar beneden. Alle winnaars van harte gefeliciteerd. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn in het bos van de pastoor.

Helaas door de omstandigheden waren er geen toeschouwers, maar laten we hopen dat het een volgende keer wel zo zal zijn en dan is het zoals andere keren bij de Guld…..altijd kei gezellig !!