GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Nieuwe datum Gildedag Kring Maasland is 21 mei 2023!
Op deze nieuwe datum hopen we wij iedereen weer te ontmoeten om er samen een gezellige dag van te maken.
U komt toch ook?

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Ries Hurkens nieuwe Jeugd-Koning

Zaterdagmiddag 28 augustus werd het Jeugd-Koning schieten gehouden en tevens het Kermis zaterdag schieten met geweer en handboog. Voordat het Jeugd-Koning schieten zou beginnen zouden we eerst inschieten met het geweer en met de handboog om daarna met alle aanwezigen te kijken naar het jeugd-Koningschieten.

Vier jeugdleden zouden meedoen aan deze spannende activiteit, en ging het om de titel Jeugdkoning 2021/2022. Nadat vier speelkaarten waren geschud, pakte ieder een kaart en werden de namen opvolgorde gezet zodat we konden beginnen.

De spanning was op de gezichten te zien en al snel werd het eerste schot gelost met het geweer. En er werd daarna zeker goed geschoten want de stukken van de vogel vlogen er nogal eens af,…….. HOUT !!! werd er dan geroepen door de jeugd.

Het werd een titanen strijd, de vogel liet zich niet zo makkelijk van het stokje schieten.

Maar met het 94ste  schot was het Ries Hurkens die de vogel velde en zich tot Jeugd-Koning schoot en mag hij zich nu Jeugd-Koning 2021/2022 noemen.

Ries van harte gefeliciteerd !!!!

Jeugdkoning Ries Hurkens 20210828

Na de felicitaties en het omhangen van de jeugd Koningsvogel bij Ries Hurkens, gingen de Gildebroeders verder met het geweerschieten en het handboogschieten.

Bij het handboogschieten deden er 9 leden mee en na 18 pijlen in totaal geschoten te hebben was Harm van der Schoot de winnaar. Er werd ook geschoten met het geweer en bij de klasse 50/60+ deden er 5 leden mee waarvan Wout de Haas de winnaar was en bij de klasse personeel met 8 schutters was na het afkampen Harm van der Schoot de winnaar.

Iedereen nog van harte gefeliciteerd.