GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Nieuwe datum Gildedag Kring Maasland is 21 mei 2023!
Op deze nieuwe datum hopen we wij iedereen weer te ontmoeten om er samen een gezellige dag van te maken.
U komt toch ook?

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Koningsdag 2022

 Eindelijk …. we mogen weer, zowel jong als oud op 27 april samen Koningsdag vieren in ons eigen Nuland. Met oud en nieuwe gedecoreerden, defilé, aubade, versierde fietsen, Oranjespellen, muziek en Oranjemarkt.

Deze al oude dorpsactiviteit begint in de ochtend om 08.45 uur bij de kiosk met muziek voor de kinderen. Natuurlijk zouden we het dan ook bijzonder leuk vinden als zoveel mogelijk kinderen en volwassenen er ook weer zijn zodat we er samen voor kunnen zorgen dat Koningsdag weer een groot feest wordt.

 De start van het defilé met Harmonie Union voorop begint rond 09.00 uur met daarachter de kinderen met hun versierde fiets/skelter en later komt het Gilde erbij. Terugkomend bij de Kiosk volgt daarop de aubade met daarbij het Oranje comité, het Gilde, Harmonie Union, kinderen en ouders, gedecoreerden en de postduiven.

kiosk

 

Rond 09.45 uur vertrek onder begeleiding van Harmonie Union en het Gilde met versierde fietsen gezamenlijk naar het Gildeterrein. 

Vooraf ontvangen de kinderen een deelnamekaart voor de Oranjespelen en de versnaperingen.  

Om 10.00 uur aanvang Oranjespelen en Oranjemarkt met muziek door DJ-T. Op het Gildeterrein staat een stormbaan voor de grote jeugd en een springkussen voor de kleintjes, ook kan iedereen zich laten schminken en je kan een huifkartocht maken en is er een spellen parcours.     

Verder zijn er de Oranjespelen, zoals: doel schieten, korf gooien, luchtbuks schieten en oud Hollandse spellen. (blikken gooien, hoefijzer werpen, jeu de boules en katapult bowlen). Degenen die hun fiets/skelter/bolderkar, enz. mooi versierd hebben, worden in het zonnetje gezet en zijn er mooie prijzen voor hen beschikbaar.

 

markt 

Uiteraard is er gratis ranja, chips en een lekker ijsje voor alle kinderen. En uiteindelijk is er natuurlijk ook rond de klok van 13.00 uur de prijsuitreiking van de Oranjespelen.

Rond de klok van 14.00 uur start het middagprogramma voor de volwassenen en gedurende de gehele dag is er een muzikale omlijsting van DJ-T. Die middag wordt er traditioneel geschoten voor de titel van Burgerkoning en is er natuurlijk ook het viertalschieten. Want welk viertal wordt de winnaar van de “Gerrit van der Schoot” Wisselbeker?

Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid tot het versterken van de inwendige mens door de aanwezigheid van Het Smulbusje.

Voor het hele programma van Koningsdag zie de oranje pagina in de Klepel. Extra informatie kun je vinden op Facebook – Oranje Comité Nuland of Gilde Nuland.

Kortom er is niet één reden te bedenken om niet naar de Guld te komen,
Wij zien u dan ook graag op Koningsdag 2022!