GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Nieuwe datum Gildedag Kring Maasland is 21 mei 2023!
Op deze nieuwe datum hopen we wij iedereen weer te ontmoeten om er samen een gezellige dag van te maken.
U komt toch ook?

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Laatste reis gildebroeder Bert van der Dussen!

Mede namens de familie delen wij u mede dat op dinsdag 12 april ons lid Bert van der Dussen in de leeftijd van 89 jaar is overleden. Bert was vanaf 1971 lid van ons gilde en heeft vanaf het begin van zijn lidmaatschap zich vooral bezig gehouden met het schieten. Het schieten bleek Bert wel te liggen want hij bleek een begenadigd schutter, zo goed dat hij in 1983 de Koningsvogel naar beneden schoot en datzelfde kunstje in 1993 weer flikte. Twee Koningsperioden waar hij dan ook ontzettend trots op was.

 

 

Bert van der Dussen

 

 

Bert was altijd present bij alle activiteiten, zowel op zondag maar ook jaren mee oud papier ophalen en de activiteitenbriefjes bij alle leden rond brengen op de fiets. 

In 1978 heeft Bert het naambord “Het Gulden Schot” gemaakt uit lege kogelhuisjes wat toendertijd op ons eerste onderkomen werd gehangen. Nu hangt dit bord nog steeds boven de toegangsdeur van ons huidige onderkomen.

Bert is op zaterdag 16 april 2022 met Gilde-eer door de Gildebroeders van Nuland, in aanwezigheid van afvaardigingen van de gilden van Gildenkring Hoge Schuts, begeleid op zijn laatste Gildereis. Na de afscheidsdienst is Bert op het kerkhof uitgevendeld zoals hij eens ook is ingevendeld.

Wij verliezen in Bert een zeer gewaardeerde Gildebroeder!