GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Nieuwe datum Gildedag Kring Maasland is 21 mei 2023!
Op deze nieuwe datum hopen we wij iedereen weer te ontmoeten om er samen een gezellige dag van te maken.
U komt toch ook?

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Koningsdag 2022 in Nuland

Woensdag 27 April vierden we eindelijk weer samen Koningsdag in heel Nederland, en natuurlijk ook in ons eigen Nuland.

Voordat het defilé van start ging konden de kinderen al dansen op muziek bij de kiosk en rond 09.00 uur begon het defilé. Vooropliep het Gilde en daarachter de ouders en kinderen met hun versierde fietsen/skelters. Terugkomend bij de kiosk was de aubade en werden de gedecoreerden van vorig jaar en dit jaar in het zonnetje gezet door de voorzitter van het Oranje comité Gerard van Oers. En voor dit jaar speciaal feestelijk doordat twee Gildeleden Koninklijk onderscheiden waren, namelijk  Oud-Vaandrig Jan Heijmans als lid in de orde van Oranje-Nassau en onze Hoofdman Gerry van der Schoot als ridder in de orde van Oranje-Nassau. Voor beide een welverdiend lintje.

Door Harmonie Union werd het Wilhelmus gespeeld en het Gilde bracht een vendelgroet voor "God, Koning en Vaderland". Na dit officiële gedeelte ging de stoet richting de IJzerkampen, met het Gilde weer voorop en daarachter de kinderen met versierde fietsen en ander rijdend materiaal.

Aangekomen op het Gildeterrein ging het ochtendprogramma van start voor de jeugd waar ze van alles konden doen, en met de hele dag muziek van DJ Tristan. Maar eerst werden alle versierde fietsen op de foto gezet en waren er mooie prijzen aan verbonden voor de mooiste versierde fiets/skelter en ook krijgen alle kinderen deze foto nog thuis gestuurd. Na de fotosessie was het snel overal lekker druk bij zowel alle spelletjes als bij de koffiekraam. Het Gildeterrein begon aardig vol te lopen met ouders en kinderen en door het prachtige weer was het gezellig en zat de stormbaan en de springkussen snel vol met kinderen.  Maar dat was zeker niet het enige wat er was te zien en te doen.                                                 

Zoals de Oranjemarkt met vele kinderen die spulletjes verkochten, het schieten met de luchtbuks op kleppen voor groep 5 t/m 8 en ballonnen schieten voor groep 1 t/m 4. Oudhollandse spellen zoals blik gooien, hoefijzerwerpen maar ook jeu de boules en katapult bowlen. En natuurlijk was er nog doel schieten en korf gooien en dat allemaal samen gevat als de Oranjespelen.                                                                                                                                                          

20220427 103701

 

Verder had je buiten ook nog een parcours met reuze 4 op een rij, zaklopen, spijkerpoepen, ei lopen en zweef bal en altijd prijs uit de grabbelton. Maar ook niet te vergeten de huifkartocht die door Nuland reed met tussen 10.00 uur en 11.00 uur voor de bejaarden en daarna voor de kinderen waar steeds gretig gebruik van werd gemaakt. En niet te vergeten het schminken waar veel kinderen voor in de rij hebben gestaan maar uiteindelijk er prachtig uitzagen. En niet te vergeten was er ook gratis chips, ranja en een ijsje.

 

20220427 103836

 

Kortom volgens het Gilde en ook het Oranje comité was het voor ons een geslaagde ochtend/middag met mooi weer en veel vrolijke en lachende kinderen, en daar doen we het voor.  

En natuurlijk niet te vergeten de prijswinnaars:

 

Versierde fiets/skelter:
 

3de prijs:  Tim van Uden

2de prijs:  Daan van Schijndel

1ste prijs:  Yfke van Erp

 

Oranjespelen:

Groep 1 t/m 4 (gele kaartje) -  3de prijs:   Eline Kosterman

                                                 2de prijs:   Stef van de Doelen

                                                 1ste prijs:   Guus Molenaar

Groep 5 t/m 8 (groene kaartje) -  3de prijs:   Tygo van Nistelrooy

                                                     2de prijs:   Nora Kosterman

                                                     1ste prijs:   Ila Zaari

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!!

Vanaf 14.00 uur ging het middagprogramma van start en doordat het links en rechts wat uitliep door bepaalde omstandigheden werd er begonnen rond de klok van 15.15 uur met de diverse schietwedstrijden en met het zonnetje dat scheen was het toch gezellig druk in het bos van de Pastoor en was het goed vertoeven op het Gildeterrein.

20220427 103935

Met goede muziek van DJ Tristan en wat eten van het smulbusje en drinken van de bar, werd er tussendoor bij het schieten een mooie strijd gestreden met 9 viertallen en tussen 16 deelnemers bij het Burgerkoning(in) schieten. Er werd fel gestreden bij het viertal schieten maar ook bij het burgerkoning(in) schieten werd het op het laatst toch nog behoorlijk spannend. Maar uiteindelijk viel de houten vogel met het 149ste  schot naar beneden.

Hieronder de prijswinnaars van het middagprogramma:

Burgerkoning:    Sander Korsten.

Viertallen:

3de prijs: Team Cheers 1: Gijs van de Aa, Frans van der Kallen, Roy Kievits en Willem van Santvoort.

2de prijs: Team Cheers 2: Jacqueline Timmermans, Jeannette Reijnders, Bep Kerkhof en Miranda Vervoort.

1ste prijs: Team Cheers 5: Sandra Steenbakkers, Judith van der Schoot, Kim Simon en Daisy van der Schoot.

 

Na de prijsuitreiking was het nog lang gezellig bij de Guld en natuurlijk felicitaties aan de prijswinnaars en dank aan alle deelnemers en aanwezigen op deze Koningsdag.

Natuurlijk ook een woord van dank aan de sponsoren voor deze Koningsdag zodat we voor alle inwoners van Nuland ook dit jaar weer een leuke dag konden regelen. 

Een zeer geslaagde ochtend voor de kinderen die ervan genoten hebben en ook een geslaagde en gezellige middag bij het schieten.

 

Wil je meer foto's van Koningsdag zien? Klik hier.

Kortom……   De Guld…….is altijd kei gezellig !!!