GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Nieuwe datum Gildedag Kring Maasland is 21 mei 2023!
Op deze nieuwe datum hopen we wij iedereen weer te ontmoeten om er samen een gezellige dag van te maken.
U komt toch ook?

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Dodenherdenking 2022

Ook dit jaar heeft ons gilde op woensdagavond 4 mei zijn medewerking verleend aan de plechtigheden rondom de jaarlijkse dodenherdenking. Op deze toch weer bijzondere gelegenheid waren er weer veel belangstellenden op afgekomen.

Het thema van dit jaar was: VRIJHEID IN VERBONDENHEID

Om 19.00 uur was er een herdenkingsdienst in de Parochiekerk met muzikale opluistering van het Nulands Gemengd Koor en de 4-mei gedachte door Dhr. Gerard van Oers van het Oranjecomité en de lezing door Pastor Verbakel.

De stille tocht voorafgaand door het Gilde liep vanuit de kerk naar het herdenkingsmonument bij de Heiweg voor de kranslegging samen met alle andere genodigden. Eerst werd iedereen welkom geheten en vooral de Wethouder van Den Bosch, het Gilde, trompettist Jo van Druenen van Harmonie Union, en de twee aanwezige veteranen Alan van Aspert en Harm van der Schoot.       

De kranslegging werd gedaan door de afgevaardigde van de gemeente Den Bosch en door Dhr. Gerard van Oers. Hierna werd een Vaandelgroet gebracht door onze Vaandrig en de twee minuten stilte in acht genomen. Nadien werd de "signaal Taptoe" geblazen waardoor het officiële gedeelte tot een einde gekomen was en de gehele stoet terug liep richting de kerk.

Een mooie, ingetogen plechtigheid.

 

DSC03875

 

DSC03890

 

DSC03896