GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Nieuwe datum Gildedag Kring Maasland is 21 mei 2023!
Op deze nieuwe datum hopen we wij iedereen weer te ontmoeten om er samen een gezellige dag van te maken.
U komt toch ook?

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Gildedag in Wintelre

Op zondag 15 mei j.l. heeft ons Gilde deelgenomen aan de grote vrije Gildedag van Kring Kwartier van Oirschot die georganiseerd werd door het Gilde van onze lieve Vrouw en Heilige Willibrordus uit Wintelre. Op deze mooie zondag waren we een van de maar liefst 56 deelnemende Gilden. Om 10 uur was het verzamelen bij “het Guldenschot” en na een bakje koffie vertrokken we om half 11 met de bus richting Wintelre en de stemming was al weer opperbest. Eindelijk weer een Gildedag na een aantal jaren en wat hadden we er weer zin in.

De optocht vertrok om half 1 en met nummer 37 mochten wij in vol ornaat vertrekken. Het was een prachtige warme dag en zodoende was het best wel warm tijdens de optocht, maar het blijft een prachtig geheel om te zien. Natuurlijk kunt U dit ook een keer bewonderen en wel volgend jaar op 21 mei 2023 hier in Nuland waar wij als Gilde de grote Gildedag van Kring Maasland zullen organiseren. Na de optocht konden de jassen uit en konden we aan de verschillende disciplines beginnen. De volgende disciplines deden we aan mee: trommen, vendelen, bazuinblazen, kruisboogschieten, handboogschieten, geweerschieten en jeu de boules.                                                        

Ondanks de hitte en het aantal deelnemers bij de wedstrijden laat het Nulandse Gilde zich niet zomaar uit het veld slaan en dat bleek wel, er werden toch maar liefst 4 eerste prijzen gehaald. Een prijsoverzicht van deze Gildedag:

Jeu de Boules

1e prijs Landjonker: Michael Donkers, Ton Timmermans en Hans Korsten.                     

Trommen

1e prijs  Klasse Jeugd: Jayden Reijnders

1e prijs  Groepen Klasse C : Max van Rosmalen, Jayden Reijnders en Wilbert van Rosmalen.
              

Bazuinblazen

1e prijs Klasse Jeugd: Jayden Reijnders

Een mooi resultaat behaald door de aanwezige Gildebroeders die we van deze plaats dan ook nog van harte feliciteren en danken voor hun getoonde inzet. We kunnen weer terug kijken op een mooie Gildedag met broederschap en heel veel gezelligheid.

 

Bekijk hier de foto's.

  

De Guld….. is altijd kei gezellig !!!