GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Nieuwe datum Gildedag Kring Maasland is 21 mei 2023!
Op deze nieuwe datum hopen we wij iedereen weer te ontmoeten om er samen een gezellige dag van te maken.
U komt toch ook?

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

22ste Nulandse Bedevaart

Zondag 29 mei was het verzamelen voor de jaarlijkse bedevaart in de meimaand naar de Sint Jan. Rond 07.30 vertrok de stoet met bedevaartgangers en enkele Gildebroeders richting Den Bosch op naar de Sint-Janskathedraal. De andere Gildebroeders verzamelden om 09.00 uur in ons clubhuis “Het Guldenschot”. Na een kopje koffie vertrokken we gezamenlijk richting Den Bosch naar de parkeergarage in de St. Josephstraat.

Om kwart voor tien vertrok ons Gilde in optocht naar de Sint Jan en met slaande trom en bazuingeschal liepen we de kathedraal binnen om de Heilige Mis van 10.00 uur bij te wonen. Aan het einde van de mis als het koor ‘De Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch’ zingt wordt zoals elk jaar een Vaandelgroet gebracht bij het Mariabeeld.

Na afloop van de Heilige mis liepen we in optocht naar de ‘Bouwloods’ naast de Sint Jan waar we een kop koffie met een plakje cake konden nuttigen. Even daarna gingen we weer net als de bedevaartgangers terug richting Nuland terug kijkend op een mooie bedevaart.

Bekijk de foto's van de bedevaart hier.