GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Nieuwe datum Gildedag Kring Maasland is 21 mei 2023!
Op deze nieuwe datum hopen we wij iedereen weer te ontmoeten om er samen een gezellige dag van te maken.
U komt toch ook?

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Gildedag in Sambeek

Op zondag 12 juni j.l. heeft ons Gilde deelgenomen aan de vrije Gildedag van Kring Land van Cuijk die georganiseerd vanwege het 600-jarig bestaan van het Sint Antonius Gilde uit Sambeek. Op deze mooie zondag waren we een van de 39 deelnemende Gilden. Om 10 uur was het verzamelen bij “het Guldenschot” en ondanks rondje Nuland, was er een goede opkomst en na een bakje koffie vertrokken we om half 11 met de bus richting Sambeek en de stemming was al weer opperbest.

De optocht vertrok om half 1 en met nummer 34 mochten wij in vol ornaat vertrekken. Ook nu was het een prachtige warme dag en zodoende was het best wel warm tijdens de optocht, maar het blijft een prachtig geheel om te zien. Na de optocht was er de massale opmars en het slangendefilé en is altijd mooi om te zien. Als u een grote historische optocht en een magnifieke massale opmars ook een keer wilt bewonderen, dat kan dan volgend jaar op 21 mei 2023 hier in Nuland waar wij als Gilde de grote Gildedag van Kring Maasland zullen organiseren.                                                           

Na de optocht en massale opmars konden de jassen uit en konden we om 15.00 uur aan de verschillende disciplines beginnen. De volgende disciplines deden we aan mee: trommen, bazuinblazen, kruisboogschieten en Koning- en Keizerschieten. Ondanks het warme weer en het aantal deelnemers bij de wedstrijden laat het Nulandse Gilde zich alweer zien waartoe het in staat is en dat bleek wel want er werden toch maar weer 4 eerste prijzen gehaald.             

Een prijsoverzicht van deze Gildedag:

Bazuinblazen:

1e prijs Klasse A:  Angel de Haas.

Trommen:

1e prijs  Klasse Jeugd:  Hein van der Schoot.

1e prijs  Klasse C:  Max van Rosmalen.

1e prijs  Groepen Klasse C :  Max van Rosmalen, Jayden Reijnders en Hein van der Schoot.

Een prachtig resultaat behaald door de aanwezige Gildebroeders die we van deze plaats dan ook van harte feliciteren en alle Gildebroeders danken voor hun getoonde inzet. We kunnen weer terug kijken op een mooie Gildedag met broederschap en heel veel gezelligheid.

Klik op deze link om de foto's van deze Gildedag te bekijken.

De Guld….. is altijd kei gezellig !!!