GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Nieuwe datum Gildedag Kring Maasland is 21 mei 2023!
Op deze nieuwe datum hopen we wij iedereen weer te ontmoeten om er samen een gezellige dag van te maken.
U komt toch ook?

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

800 Jaar Sint Jan

Op zondag 26 juni ging een kleine delegatie van ons Gilde richting Den Bosch om te vieren dat de Sint Jan 800 jaar oud is en we deden dit samen met ruim 250 andere Gildebroeders- en zusters.

Om 10.00 uur was de intocht in de Sint Jan en er volgde een feestelijke Eucharistieviering. Na de viering in optocht naar de Parade die naast de kathedraal is, om daar een kleurrijke groet te gaan brengen. De Gildebroeders- en zusters hebben een vaandelgroet gebracht aan de Sint-Jan van ’s-Hertogenbosch die dus dit jaar haar achtste eeuwfeest viert. 

                  

800jaarsintjan

 

In de tuin aan de noordkant van de kathedraal werd er nog een groepsfoto gemaakt en de festiviteit werd afgesloten aan de overkant van de straat, in Huis73 met een toost op de jubilerende Sint-Jan.