GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Nieuwe datum Gildedag Kring Maasland is 21 mei 2023!
Op deze nieuwe datum hopen we wij iedereen weer te ontmoeten om er samen een gezellige dag van te maken.
U komt toch ook?

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Brabantse kampioenen!

Zondag 18 september stond het Federatie toernooi op het programma bij het Broederschap van onze lieve vrouwe te Oirschot. Het Federatie toernooi is een keer per jaar en daar zijn alle gildes uit Brabant welkom. Het Federatie toernooi oftewel het VTBS-toernooi is het Brabants kampioenschap in de volgende disciplines: Vendelen, Trommen, Bazuinblazen en Standaard rijden. Tijdens deze wel erg natte dag begon om 12.00 uur de officiële opening, natuurlijk met de massale opmars en het hijsen van de Federatievlag. Om 13.00 uur begonnen de wedstrijden maar wij hadden nog even rust want voor onze jeugd begonnen de wedstrijden na 15.00 uur.

Dit jaar was ons Gilde er wel weer bij met drie jeugdleden en werd er gestreden zowel individueel met trommen en bazuinblazen als met het groepstrommen. Iedereen deed zijn uiterste best op de wedstrijden en dat bleek dan ook zeker wel bij de prijsuitreiking.

Uiteindelijk leverde deze dag ons wel 4 kampioensschilden op, wat een prestatie!federatiedag


Hieronder de uitslag:

Kampioen jeugdtrommen klasse jeugd groot:                
Hein van der Schoot.


2de prijs jeugdtrommen klasse jeugd groot:     
Jayden Reijnders.


Kampioen 
trommen klasse C:  
Max van Rosmalen
(met promotie naar klasse B).


Kampioen 
bazuinblazen klasse jeugd:  
Jayden Reijnders.


Kampioen 
groepstrommen klasse C: 
Max van Rosmalen, Hein van der Schoot en Jayden Reijnders
(met promotie naar klasse B).Ondanks het slechte weer was het toch een stralende dag voor de jeugd en ook voor degene die er ook bij waren. Uiteindelijk een prachtige prestatie van de jeugd en natuurlijk van harte gefeliciteerd!

De Guld is ………..altijd kei gezellig !!!