GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Nieuwe datum Gildedag Kring Maasland is 21 mei 2023!
Op deze nieuwe datum hopen we wij iedereen weer te ontmoeten om er samen een gezellige dag van te maken.
U komt toch ook?

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Brabantse kampioenen

Zondag 17 september stond het Federatie toernooi op het programma bij het Schuttersgilde Sint Matthias te Oploo. Het Federatie toernooi is een keer per jaar en daar zijn alle gildes uit Brabant welkom. Het Federatie toernooi oftewel het VTBS-toernooi is het Brabants kampioenschap in de volgende disciplines: Vendelen, Trommen, Bazuinblazen en Standaard rijden.

Tijdens deze mooie dag begon om 12.30 uur de officiële opening met het hijsen van de Federatievlag. Om 13.00 uur begonnen de wedstrijden en konden we naar iedereen gaan kijken want het was mooi verspreid over de middag. Ons Gilde was er weer bij en er werd gestreden zowel individueel met trommen en bazuinblazen als met het groepstrommen en groepsbazuin. Iedereen deed zijn uiterste best op de wedstrijden en dat bleek dan ook zeker wel bij de prijsuitreiking.

Uiteindelijk leverde deze dag ons 7 zilveren schilden op waarvan 6 Kampioenschilden: wat een prestatie!

Hieronder de uitslag:

Kampioen  jeugdtrommen klasse jeugd groot:  Hein van der Schoot.

 2de prijs jeugdtrommen klasse jeugd groot:  Jayden Reijnders.

Kampioen  trommen klasse B:   Max van Rosmalen.

Kampioen  bazuinblazen klasse jeugd:   Jayden Reijnders

Kampioen  groepstrommen klasse B:  Max van Rosmalen, Hein van der Schoot en Jayden Reijnders (met promotie naar klasse A) 

Kampioen  bazuinblazen klasse A:   Jarno de Haas

Kampioen  groep bazuinblazen klasse B:  Angel de Haas, Jarno de Haas, Ad Tielemans, Peter Tielemans, Hans van der Donk en Jayden Reijnders.

Het was een mooie dag en een geweldige prestatie wat onze Gildebroeders hebben geleverd. En natuurlijk iedereen van harte gefeliciteerd!!

De Guld is ………..altijd kei gezellig !!!