GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Prima Nuwelants Jeu de Boules toernooi

Op een ietwat bewolkte ochtend startte op 14 mei j.l. de tiende editie van het “Groot Nuwelants Jeu de Boules Toernooi” op het terrein van het Gilde aan de IJzerkampen.

 

Voor de eerste keer was dit toernooi vastgesteld op Hemelvaartsdag. Immers, het hele jaar door worden vele activiteiten georganiseerd waardoor de kans op dubbele activiteiten groot was. De tijd zal het moeten leren of deze keuze goed zal blijken te zijn. Feit is dat het toernooi volgend jaar zal plaatsvinden op Hemelvaartsdag dus, 5 mei 2016!

De weersvooruitzichten  waren niet echt gunstig volgens de voorspellingen maar eens te meer bleek ook nu weer dat men daar niet altijd van op aan kan. Tijdens de voorronden op het grasveld kon iedereen zich namelijk te goed doen aan een lekker zonnetje waardoor alle deelnemers met veel plezier hun wedstrijden konden spelen.

In totaal 18 teams hadden zich opgegeven voor dit toernooi.
Uiteindelijk bleven er 8 teams over welke zich geplaatst hadden voor de kwartfinales welke later in de middag zouden plaatsvinden. Na diverse spannende wedstrijden welke gespeeld werden op de gritbanen van het gilde werd de strijd om de derde plaats uiteindelijk gewonnen door het team “50+” gevormd door Leo en Ine Leijten.

Na twee spannende wedstrijden tijdens de finale werd de titel ‘Landjonker 2015’ gewonnen door team “Christel en Mien” Christel Grandjean en Mien van den Heuvel. Team “Geert en Peter” gevormd door Geert van den Bosch en Peter Steeg werden knap tweede.

Het gilde en alle deelnemers en toeschouwers kunnen terugzien op een gezellige en geslaagde dag.