GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Gildedag 2022

Brabantse Gildedag in Nuland

U leest het goed, het gaat dan toch eindelijk gebeuren! Want na het lange wachten is het wel weer eens tijd voor een groot feest. Op zondag 29 mei 2022 organiseert de oudste vereniging van Nuland, Gilde St. Antonius Abt een historische Gildedag in Nuland waar ca. 44 Gilden aan zullen deelnemen.

Zo’n Gildedag oftewel Gildefeest gaat al eeuwen terug in de tijd en is ongeveer zo oud als de Gilden zelf. Al in de dertiende eeuw kwamen gilden bij elkaar om te midden van drank, dans en muziek grote schietwedstrijden te houden, met zowel kruisboog als handboog. Ook in Nuland was dit het geval en zeker al meer dan 4 eeuwen. 

Lees meer...