GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Gildedag 2022

Brabantse Gildedag in Nuland

Gezien de momenteel onzekere ontwikkelingen van het COVID-19 virus en de eventuele risico’s voor de ruim 1500 gildeleden van Gildekring Maasland, de bezoekers, onze leden en de Nulandse bevolking, heeft de Overheid van het gilde Sint-Antonius Abt Nuland in overleg met de Kringoverheid van Gildekring Maasland besloten dat de geplande Kringdag van 29 mei 2022 niet zal doorgaan en wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum.

Ondanks dat alweer veel voorbereidingen getroffen zijn, kunnen wij helaas niet die activiteiten ondernemen die nodig zijn in de weken voor deze Kringdag. Daarnaast is het, zoals het er nu uitziet, ook niet verstandig om ruim 1500 gildeleden plus bezoekers op één locatie te ontvangen.

Zodra wij een nieuwe datum hebben kunnen bepalen laten wij dat uiteraard via deze weg weten.

Afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus kunnen er misschien nog wel meer activiteiten afgelast worden of in beperkte vorm doorgaan maar dit zal altijd bekend worden gemaakt via de Klepel, via onze website of via facebook.                                                                                             

De Guld…….. is altijd kei gezellig!!!                      

Daor hedde de Guld

Deze uitspraak van zowel vroeger als van nu is namelijk hèt thema van de grote Brabantse Gildedag op 29 mei 2022 in Nuland. Op deze bijzondere dag zullen er ongeveer 43 Gilden aanwezig zijn met wel zo’n 1500 Gildebroeders- en zusters op het feestterrein aan de IJzerkampen in Nuland.

Maar wat is dat nou zo’n Gildedag en wat is er dan allemaal te doen???

Lees meer...