GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Bazuinblazen

Info betreft lessen.

bazuin inDe bazuin is een oud blaasinstrument, wat in de middeleeuwen al veelvuldig gebruikt werd door stadsmuzikanten. De bazuin wordt ook wel klaroen of signaaltrompet genoemd en behoort tot de koperen blaasinstrumenten. De bazuin wordt met een mondstuk aangeblazen. De bazuin ofwel klaroen heeft geen ventielen, waardoor je speelt op basis van het gebruik van de lipspanning. Hierdoor kunnen er vijf natuurtonen gespeeld worden. Een goede trompetist zou er eventueel nog andere tonen op kunnen blazen. De tonen van de klaroen laat zich bijzonder goed mengen met de tonen van de gildetrom.

 

 

De wedstrijden

De wedstrijden in bazuinblazen is een verhaal apart.

Globaal is er een onderverdeling in bazuinblazen voor junioren en bazuinblazen voor senioren.

De onderverdeling betreffende de wedstrijden is als volgt:

-     Bazuinblazen klasse Jeugd van 8 tot 16 jaar

-     Bazuinblazen klasse C (hierin komen alle Jeugdbazuinblazers als zij de leeftijd van 16 jaar  hebben bereikt)

-     Bazuinblazen klasse B

-     Bazuinblazen klasse A

-     Bazuinblazen Klasse E

Tevens zijn er wedstrijden voor het groepbazuinblazen (minimaal 3 Bazuinblazers)

Men promoveert naar een hogere klasse als men het daarvoor vereiste puntenaantal behaald heeft. Slechts eenmaal per jaar kan men promoveren.