GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Nieuwe datum Gildedag Kring Maasland is 21 mei 2023!
Op deze nieuwe datum hopen we wij iedereen weer te ontmoeten om er samen een gezellige dag van te maken.
U komt toch ook?

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Onderling Jeu de Boulestoernooi met barbecue

Ook dit jaar hadden we een onderling jeu de Boulestoernooi en net als vorig jaar in combinatie met een barbeque. Met ongeveer 8 doublets begonnen we het toernooi, en rond de klok van 11.30 uur begonnen de eerste doublets op de drie gritbanen bij de Guld. Nadat elk doublet 2 keer een wedstrijd had gespeeld ging iedereen door naar de kwartfinales. Tussendoor werd er natuurlijk ook voor de inwendige mens gezorgd en kon men wat later ook even de start van de formule 1 kijken.

Lees meer...

Brabantse kampioenen!

Zondag 18 september stond het Federatie toernooi op het programma bij het Broederschap van onze lieve vrouwe te Oirschot. Het Federatie toernooi is een keer per jaar en daar zijn alle gildes uit Brabant welkom. Het Federatie toernooi oftewel het VTBS-toernooi is het Brabants kampioenschap in de volgende disciplines: Vendelen, Trommen, Bazuinblazen en Standaard rijden. Tijdens deze wel erg natte dag begon om 12.00 uur de officiële opening, natuurlijk met de massale opmars en het hijsen van de Federatievlag. Om 13.00 uur begonnen de wedstrijden maar wij hadden nog even rust want voor onze jeugd begonnen de wedstrijden na 15.00 uur.

Lees meer...

Laatste reis gildebroeder Theo van Wanrooij

Mede namens de familie delen wij u mede dat op woensdag 14 september ons lid Theo van Wanrooij in de leeftijd van 86 jaar plotseling is overleden. Theo was vanaf 1977 lid van ons gilde en heeft vanaf het begin van zijn lidmaatschap geschoten wat hem zeer goed afging. Van 1980 tot 1990 was Theo de vaste barman in ons oude clubhuis. Ook het organiseren van de jaarlijkse contactavond was een van zijn vaste activiteiten. Tot zijn gezondheid het niet meer toeliet, was Theo bij iedere activiteit trouw aanwezig. 

Lees meer...

Kermismaandag bij de Guld

Traditioneel vindt op kermismaandag op het terrein van het gilde het kermisschieten plaats.

Voordat dit gebeurde was het eerst verzamelen bij ons clubhuis om daarna in optocht richting de Nulandsestraat te lopen naar de Polderkerk. Daar hadden we de Heilige Mis met het thema over Johannes de Doper zoals onze kerk en ook de Polderkerk na vernoemd is, oftewel Johannes Onthoofding. Na de Heilige mis eerst een vendelgroet bij de Polderkerk voor de Kerkelijke Overheid en daarna trok de stoet van gildebroeders richting het Martinushuis waar een Vendelgroet werd gepresenteerd voor de bewoners wat tevens ook goed beviel bij alle aanwezigen.

Lees meer...

Hein van der Schoot nieuwe jeugd-Koning

Zaterdagmiddag 27 augustus werd het jeugd-Koning schieten gehouden en tevens het Kermis zaterdag schieten met kruisboog en handboog. Voordat het jeugd-Koning schieten zou beginnen zouden we eerst inschieten met de kruisboog en met de handboog om daarna met alle aanwezigen te kijken naar het jeugd-Koningschieten wat om 16.00 uur begon.

Drie jeugdleden zouden meedoen aan deze spannende activiteit, en ging het om de titel Jeugdkoning 2022/2023. De dan nog huidige jeugd-Koning mag dan beginnen en de andere moeten dan een speelkaart pakken om te zien wat de volgorde dan wordt. Dus nadat 2 speelkaarten waren geschud, pakte ieder een kaart en werden de namen opvolgorde gezet zodat we konden beginnen.

Lees meer...

Europees schutters treffen in Deinze

Op vrijdag 19 augustus vertrokken 4 personen met de camper en daarna 20 personen van het Gilde met de bus richting Deinze in België waar het Europees schutters treffen plaats vond. Maar eerst naar ons Hotel Ibis in het plaatsje Kortrijk in België om in te checken.

Daar aangekomen bij het hotel na ruim 3 uur rijden werden we als Gilde gastvrijheid ontvangen, en het was een goed hotel met mooie kamers, oftewel perfect in orde. Na ingecheckt te hebben en ieder een T-shirt van het Gilde aan had zodat we elkaar van ver konden herkennen, reden we met de bus naar Deinze om eerst even wat te eten en daarna richting de feesttent op het feestterrein.

Lees meer...