GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Nieuwe datum Gildedag Kring Maasland is 21 mei 2023!
Op deze nieuwe datum hopen we wij iedereen weer te ontmoeten om er samen een gezellige dag van te maken.
U komt toch ook?

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Zomercarnaval

Op zaterdag 2 juli vond de grote waoterrijkse optocht plaats in Nuland. Het was wel even wennen, carnaval in de zomer ipv in de winter maar dat mocht de pret niet drukken. Ook het Gilde deed mee aan de optocht en wel als C.V. de Guld. Met een grote steek van de Keizer/prins en natuurlijk onze mascotte “ut vèrke van Antonius Abt” begon om exact 14.11 uur de optocht.

Lees meer...

Oud papier

Beste Nulanders,

Aangezien het oud papier steeds eerder door zijladers van de afvalstoffendienst van Den Bosch wordt opgehaald willen we vragen aan alle inwoners van Nuland om voortaan de papiercontainer om 07.30 uur aan straat te zetten. Dit staat ook in de afvalstoffendienst app van de gemeente, en om te voorkomen dat uw container niet geleegd wordt.

Graag ook papier in de container en niet naast de container want dit wordt helaas NIET meer meegenomen, dit is in opdracht van de gemeente Den Bosch. De komende maanden zullen we dit vaker plaatsen zodat er iedereen steeds erop geattendeerd wordt.

Wij hopen op uw begrip in deze en bij voorbaat dank voor de medewerking. 

Overheid Gilde St. Antonius Abt.

 

800 Jaar Sint Jan

Op zondag 26 juni ging een kleine delegatie van ons Gilde richting Den Bosch om te vieren dat de Sint Jan 800 jaar oud is en we deden dit samen met ruim 250 andere Gildebroeders- en zusters.

Lees meer...

Gildedag in Sambeek

Op zondag 12 juni j.l. heeft ons Gilde deelgenomen aan de vrije Gildedag van Kring Land van Cuijk die georganiseerd vanwege het 600-jarig bestaan van het Sint Antonius Gilde uit Sambeek. Op deze mooie zondag waren we een van de 39 deelnemende Gilden. Om 10 uur was het verzamelen bij “het Guldenschot” en ondanks rondje Nuland, was er een goede opkomst en na een bakje koffie vertrokken we om half 11 met de bus richting Sambeek en de stemming was al weer opperbest.

Lees meer...

Schoolverlaterskamp groep 8

Op donderdag 2 juni hebben drie Gildebroeders van het Gilde hun medewerking verleend bij de “sportmiddag” op het schoolverlaterskamp in Vorstenbosch.

De kinderen van beide groepen 8 van ‘de Hoogakker’ konden op de stormbaan, vlotten bouwen maar ook handboogschieten en jeu de boules spelen. In totaal hadden we 4 groepen en elke keer 20 minuten de tijd om te handboogschieten of te jeu de boulen en dan wisselen. De kinderen vonden het interessant en mooi om te schieten met de handboog, maar ook het jeu de boules vonden ze leuk om te doen. Met het zonnetje schijnend hadden we een leuke middag en we hopen alle kinderen ook.

En als je zin hebt om ook een keer te jeu de boulen of te schieten met de handboog, kom een keer naar het Gilde toe om het eens te proberen. Iedereen is van harte welkom!

Klik op deze link om de foto's van het kamp te bekijken. 

22ste Nulandse Bedevaart

Zondag 29 mei was het verzamelen voor de jaarlijkse bedevaart in de meimaand naar de Sint Jan. Rond 07.30 vertrok de stoet met bedevaartgangers en enkele Gildebroeders richting Den Bosch op naar de Sint-Janskathedraal. De andere Gildebroeders verzamelden om 09.00 uur in ons clubhuis “Het Guldenschot”. Na een kopje koffie vertrokken we gezamenlijk richting Den Bosch naar de parkeergarage in de St. Josephstraat.

Lees meer...